Geweest: expositie Yohannez & Ebriena de Meijer

Yohannez & Ebriena de Meijer
26 december 2010 t/m 23 januari 2011
Opening zondag 26 december om 15.00 uur

Van 26 december t/m 23 januari is in Galerie Kobalt - Culemborg werk te zien van de kunstenaars Yohannez uit Culemborg en Ebriena de Meijer uit Nieuwegein.     

Yohannez














De Culemborgse schilder Yohannez houdt van klassieke realistische olieverf-techniek, maar zijn composities zijn alles behalve traditioneel. De thema’s op zijn doek plaatst hij in een ander licht door strijdig lijkende onderwerpen te combineren en ongebruikelijke accenten aan te brengen. Bij de portretserie Victus Manus  ligt dit accent op de hand. Het gezicht is niet meer van belang. In een handportret onthult Yohannez de ware mens. Deze expositie toont, naast werk uit Victus Manus, veel ander recent werk, zoals de wulpse Hannah’s uit de serie Sanctus, voorzien van een verguld aureool.
Yohannez is in 1963 in Utrecht geboren als Jos Jacobs en gedoopt als Johannes.

Ebriena de Meijer


Ebriena de Meijer uit Nieuwegein maakt sieraden van zilver gecombineerd met zelf gesneden glas, edelstenen, porselein en kralen. Nieuw zijn de sieraden van koper en brons gecombineerd met zilver. In de meeste sieraden spelen lijnen een belangrijke rol. Solitair in een ring of hanger of in het omarmen van het glas en de stenen in een vrije dans. Elke ring is op de juiste maat te maken. ‘Vanuit een gedachte maak ik sieraden in het gevoel van dat moment’, zegt zij. De sierlijke lijnen verbeelden de vrijheid. Zij staan soms centraal in het sieraad en zijn gecombineerd met filigrein. 
Ebriena geeft ook workshops.

Opening

De expositie zal op zondag 26 december (2e Kerstdag)  a.s. om 15.00 uur worden geopend door de heer Henk Ganzeboom en Ebriena de Meijer.