Geweest: Jazz met Maria Biscuit

Jazz met Maria Biscuit

Maria Biscuit treedt zondag 23 januari op in Galerie Kobalt. Het duo speelt heerlijke jazz standards met uitstapjes naar chanson, blues en pop en wordt gevormd door Suzanne (Maria) Huijs - zang - en Hans de Krijger - gitaar en contrabas ('t Biscuitje).

Maria Biscuit repeterend
Hans en Suzanne maken ook onderdeel uit van het Bosche/Tilburgse jazzquintet Biscuit. Voor Suzanne is Biscuit de eerste band met wie ze in het openbaar op is gaan treden. Met een jazzsaxofonist als broer en vele bezoeken aan jazzpodium Paradox (Tilburg) werd haar gevoel voor deze muziekstijl steeds verder ontwikkeld. Met Hans de Krijger begon ze in 2008 als duo wat later werd uitgebreid naar quintet.
Suzanne schildert ook en was in oktober/november nog met haar ‘paardenwerk’ te zien bij Galerie Kobalt.

Hans is een bevlogen gitarist die ook basgitaar en contrabas speelt. Hij deed jarenlang mee aan de jazzworkshops bij Paradox. In Ulvenhout vormt hij met drie andere gitaristen een jazz kwartet en hij maakt onderdeel uit van de Goirlese jazzformatie CCBlue.

Terwijl Maria Biscuit speelt kunt u ook genieten van de lopende expositie in Kobalt: de magische realistische schilderijen van Yohannez en de sieraden van Ebriena de Meyer.

Galerie Kobalt opent haar deuren tussen 13 en 17 uur.
Maria Biscuit speelt vanaf 15.30 uur.