Geweest: expositie Marja Grönloh

Marja Grönloh
28 november t/m 19 december 2010
Opening zondag 28 november om 15.00 uur





Van 28 november t/m 19 december exposeert Marja Grönloh uit Geldermalsen haar schilderingen, op zelf geschept papier, in Galerie Kobalt.

Marja Grönloh volgde van 1981 tot 1989 volgde lessen in vormgeving bij ‘Het Wervelrad’ te Amersfoort onder leiding van Wil Stikkers. De eerste jaren van deze opleiding waren gewijd aan het ontwerpen en uitvoeren van textiele objecten.Tijdens deze lessen werden de leerlingen zeer aangemoedigd om met allerlei materialen te experimenteren. Na het lezen van een boekje over het zelf papierscheppen, werd zij helemaal enthousiast over dit procédé.Vooral het recycling proces - van oud papier nieuw papier maken - gelijktijdig met het vormgeven, trekt haar erg aan, mede omdat daardoor het gehele proces in eigen hand blijft. Het toevoegen van allerlei materialen zoals bijvoorbeeld pitriet, bamboe-takjes, ijzerdraad, touw en andere vezels en het maken van structuren in het papier, geven vele mogelijkheden.

Naast materiaal en vormgeving zijn kleuren voor haar heel belangrijk. De objecten en sieraden worden geverfd met acrylverf. Het waterafstotende effect van deze verf is vooral voor de sieraden van belang. De lichtheid van de sieraden maakt het dragen tot een feest.

Een bron van inspiratie is de natuur, gecombineerd met de mogelijkheden die het maken van papier biedt.
De afwisseling tussen het maken van sieraden, wandobjecten, staande vanen en 3-dimensionale objecten blijft haar boeien.

Op veler verzoek geeft zij ook workshops sieraden of objecten maken van handgeschept papier. Een workshop bestaat uit twee dagdelen.

Opening

De expositie zal op zondag 28 november a.s. om 15.00 uur worden geopend door de heer Paul Parren.